Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Τρόικα σε κυβέρνηση: "Πάρτε μέτρα τώρα!"



Πιέσεις ασκεί η τρόικα στην Ελλάδα προκειμένου να ληφθούν νέα μέτρα σύμφωνα με άρθρο του www.in.gr. Επίσης στο άρθρο αναφέρονται οι έμμεσοι εκβιασμοί που δέχεται η Ελλάδα καθώς όπως διαμηνύει η τρόικα «αν δεν διορθωθεί η πορεία, τότε η δόση της βοήθειας του Ιουνίου, θα καταβληθεί μόνο με πολιτική απόφαση».

Παρά το γεγονός ότι το 87% των δαπανών του προυπολογισμού είναι "ανελαστικό" (μισθοί, συντάξεις κλπ) η τρόικα θεωρεί ότι πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα. Αλλά προφανώς αυτό δεν απασχολεί την τρόικα (και πολύ φοβάμαι ούτε την κυβέρνηση).

Τα στελέχη της τρόικας στις συσκέψεις που είχαν στο Γενικό Λογιστήριο ανέφεραν πως «ήρθε η ώρα των μεγάλων αποφάσεων» ενώ τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών που συμμετείχαν στη σύσκεψη σχολίασαν πως: «Ό,τι αγγίζουμε πλέον καίει, όλα τα μέτρα που προτείνουν είναι φωτιά». Δικό μου σχόλιο είναι πως τα στελέχη του υπουργείου οικονομικών θα πρέπει να σκεφτούν σοβαρά ποια κοινωνική τάξη θα επιβαρύνουν καθώς ο μέσος Έλληνας πολίτης έχει ήδη επωμιστεί πολλά περισσότερα από αυτά που αναλογικά έπρεπε να του προσαφθούν.


Την ίδια στιγμή διαβάζουμε ότι η κυβέρνηση δεν έχει καταλήξει για το πώς θα παρουσιάσει το εθνικό σχέδιο για τη χώρα µέρος του οποίου αποτελεί το Μεσοπρόθεσµο Πρόγραµµα Σταθερότητας 2012-2015. Αναφέρεται επίσης πως "υπάρχουν πολλές εκκρεµότητες ειδικά στο σκέλος που αφορά την προστασία της κοινωνικής συνοχής και ειδικότερα τα μέτρα για την προστασία των ασθενέστερων κοινωνικά ομάδων."

Η τρόικα λαλεί κι εμείς χορεύουμε...


 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου