Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Η δημοκρατική συνείδηση και οι ...μπαχαλάκηδες!!!

Διαβάζω με έκπληξη στο εξής άρθρο πως ο αντιπρόεδρος Πάγκαλος αναφερόμενος στις αντιδράσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας του Πασοκ στο νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια, θεωρεί πως τα μέλη της ΚΟ επηρεάζονται από την εκλογική τους βάση ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι "μεταξύ των βουλευτών υπάρχει η τάση, κάποιοι να δέχονται πολύ εύκολα τις πιέσεις που τους ασκούνται". 

Και αναρωτιέμαι... τι έπρεπε δηλαδή να κάνουν? να μην επηρεάζονται? Έστω ότι είμαι βουλευτής και με έχει εκλέξει ένα σύνολο 100 ατόμων. Αν αυτοί οι άνθρωποι διαφωνούν με μια πολιτική εγώ τι πρέπει να κάνω? να τους γράψω εκεί που δεν πιάνει μελάνι και να κάνω ό,τι θέλω? Θα συμφωνήσω ότι σε κάποιες περιπτώσεις, ίσως ένα πολιτικός να πρέπει να πάρει αποφάσεις οι οποίες να μην είναι αρεστές σε πολλούς από τους ψηφοφόρος του. Αλλά αυτό που σχολιάζω αρνητικά στην προκειμένη περίπτωση είναι ο στιγματισμός εκ μέρους του κυρίου Πάγκαλου των δημοκρατικών ενστίκτων των συναδέλφων του και όχι το αν αποφάσισαν σωστά ή όχι οι συνάδελφοι του.

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε κινήθηκε και ο εκπρόσωπος τύπου του Πασόκ, ο κος Πεταλωτής ο οποίος χαρακτήρισε "γνωστούς μπαχαλάκηδες" τους πολίτες που αποδοκίμασαν τον κο Καστανίδη στο Μεσολόγγι. Για του λόγου το αληθές σας παραθέτω και το βίντεο με τις αποδοκιμασίες στο πρόσωπο του κου Καστανίδη για να διαπιστώσετε ποιοι είναι οι "μπαχαλάκηδες"(από την φρασεολογία περίμενα να δω αλλαλάζοντες κουκουλοφόρους να κραδαίνουν μαδέρια).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου