Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Το δέντρο και το δάσος... (Όταν στρουθοκαμηλίζουμε συνειδητά)

Στο εξής άρθρο θα ασχοληθούμε με ένα από τα αγαπημένα σπορ των Νεοελλήνων το γνωστό και ως "Με λένε Ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω".

Σε χθεσινό άρθρο του Cosmo.gr διαβάζουμε ότι "Αυξημένα εμφανίζονται τα έσοδα του ΟΑΣΑ από τις πωλήσεις εισιτηρίων και καρτών απεριορίστων διαδρομών." Πιο παρακάτω στο εν λόγω άρθρο αναφέρεται ότι  "Πιο αναλυτικά, σημειώθηκε αύξηση τον Μάρτιο του 2011 σημειώθηκε αύξηση 7,6%  συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2010".


Σε αυτό το άρθρο εξετάζουμε το δέντρο (τα έσοδα του ΟΑΣΑ σε έναν συγκεκριμένο μήνα του τρέχοντος έτους σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του περσινού χρόνου-για τους υπόλοιπους μήνες ούτε λόγος) και χάνουμε το δάσος (τα συνολικά έσοδα των ΜΜΜ για όλο τον χρόνο).

Σε σημερινό άρθρο του in.gr όμως διαβάζουμε πως φέτος υπάρχει "κατακόρυφη πτώση  στα έσοδα των αστικών συγκοινωνιών". Όπως αναφέρει το άρθρο στα στατιστικά στου στοιχεία:

"Υψηλότατες αποκλίσεις από τα προβλεπόμενα έσοδα παρουσιάζουν φέτος οι αστικές συγκοινωνίες. Σύμφωνα με τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2011, τα έσοδα από κόμιστρα της ΕΘΕΛ, των ΗΛΠΑΠ, των ΗΣΑΠ, της ΑΜΕΛ, του Μετρό και του ΟΑΣΑ έφτασαν τα 51 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, στόχος του επιχειρησιακού προγράμματος ήταν να έκλεινε το τρίμηνο με έσοδα από εισιτήρια και κάρτες ύψους τουλάχιστον 88 εκατ. ευρώ.

Η απόκλιση των εσόδων φτάνει το 60% και ναρκοθετεί την μετέπειτα πορεία των αστικών συγκοινωνιών, καθώς αφ' ενός τον Ιούλιο ξεκινά η «δρακόντειος σπάθη» του Συμφώνου Ευθύνης και αφετέρου, σύμφωνα με το νέο νόμο, το κράτος θα χρηματοδοτεί μόνο το 40% του λειτουργικού ελλείμματος των εταιριών".

Σε αυτό το σημείο πρέπει να διαλέξουμε τι θέλουμε. Ενημέρωση αποσπασματική που να έχει ως σκοπό τον εξωραϊσμού του εκάστοτε υπουργείου ή την απλή αλήθεια ακόμα και αν αυτή δεν μας ευχαριστεί?



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου